לוגו
תמונה של אישה
אתר המומחים של ישראל
button
button
button
button
button
button
button
button
דוא"ל:
סיסמה:
זכור אותי
הירשם לאתר כ מומחה-עסק / חבר-גולש
עברנו לאסקימו מומחים בוידאו-צ'ט - אתם מוזמנים להצטרף אלינו askimo.co.il

%>
בריאות ורפואה
בריאות האישה
בריאות הגבר
בריאות הילד
בריאות הנפש
בריאות וכירורגיה
בריאות ורפואה - כללי
בריאות עור ואסתטיקה
דת ויהדות
הבית והגינה
הנדסה ותכנון
חוק ומשפט
חינוך והוראה
כלכלה ועסקים
מדעי החברה
מדעי הטבע והסביבה
מדעי הרוח
מודעות ורוחניות
מחשבים ואינטרנט
מידענות ויעוץ
ממשל ובטחון
משפחה והורות
סטודנטים ואקדמייה
פנאי ותרבות
פסיכולוגיה ותרפיה
רכב ותחבורה
רפואה ובריאות
רפואה משלימה
שיווק ופיתוח עסקי
שפות ועריכה
תיכון ובגרויות
בבילון

רוצה להתייעץ עם מומחים בוידאו? לחץ כאן

שאלות ותשובות - כלכלת המשפחה
 

מומחי KOL בתחום כלכלה ועסקים >> כלכלת המשפחה :
גב' בת אל, רו"ח אייל אלנתן, גב' מיכל לבב, מר אופיר לוי, מר ירון מאיר, מר צביקה סגל, מר דני שמעוני, רו''ח משה שפילר, גב' מלכה באבד דוד, מר דני בר, מר דורון גילשטרום, מר יניב הירש, גב' דבורה הרשקוביץ, מר עמנואל זילברמן, רו"ח עופר חייט, מר רמי טוטאי, מר אליהו ירט, מר אלעד לוי, מר אלכסנדר לוין, מר ליאור סולטן, מר אפי פז, רו''ח מני צמח, מר אביגדור שורצשטין

פנה לעסק / מומחה בכלכלת המשפחה

כלכלה ועסקים >> כלכלת המשפחה

ייעץ כלכי-זוגיות פרק ב

אנו זוג בני 43,
יש בניינו חילוקי דעות בעינייני מגורים משותפים.בן זוגי הצטרף להתגורר איתי ועם ארבעת ילדיי, הבכור חייל ושלושה קטינים. לבן זוגי ארבעה בנות, שתי בוגרות ושתי קטינות.הן אינן מגיעות אלינו מאחר ואימן אינה מסכימה. שאלתנו היא, כיצד עלינו לחלק את הוצאות הבית והכלכלה בצורה הוגנת לשני הצדדים.

שלום אוליביה,
ככלל, הוצאות הבית צריכות להיות מחולקות בהתאם לצרכים של בני הבית.
לדוגמא , הבן החייל אינו צורך שירותים בבית כפי שהילדים האחרים צורכים שכן אני מניח כי הוצאות המזון והלינה שלו מסופקים על ידי צה"ל ולכן הוצאות הבית שאמורות להיות מיוחסות לו צריכות להיות קטנות יותר מאשר בני הבית האחרים.
מנגד, הבנות שאינן גרות איתכן אולם הם חלק ממשפחתכם גם להם ישנם צרכים כגון מתנות ו/או תמיכה בעלויות שונות ( ביגוד/חוגים/בילוייים וכו'') ולכן יש לחלק את הוצאות הבית ברמה סבירה של חלוקה גם עבורם .
ישנן בהוצאות הבית עלויות קבועות אשר אין לנו עליהם שליטה גדולה כגון ארנונה,שכ"ד/משכנתא,חינוך וכו וישנן עלויות משתנות כגון מזון,חשמל,ביגוד וכו''.
עלויות הבית צריכות להיות מחולקות באופן שווה בהתאם לצריכה לאחר שנלקחו בחשבון העלויות הקבועות אשר אין לכם שליטה עליהן.
שימו לב שבתכנון נכון עליכן לחלק את הוצאו תהבית בצורה כזו שיוותר לכם סכום מסויים לחיסכון.
בברכה,
עופר חייט,רו"ח.

התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL רו"ח עופר חייט

אוליביה שלום, מאחר ואני מבין שאין ביניכם ח-ן משותף לעת עתהוכרגע אתם בוחנים את דרככם יחד.
מחד את גרה עם ילדייך באותה דירה וההוצאות הינן קבועות, גם לפני שבןזוגך נכנס לדירה שילמת ארנונה, שכירות (או משכנתא), חשמל וכיו"ב. הרי שיש לנתח מהן ההוצאות שנוספו מאז שבן הזוג נכנס וזהו התשלום הספיצפי בגינו. (לדעתי ניתוח של ההוצאות במשך 3-6 חודשים זה מספיק)
מאידך גם בן הזוג עצמו חוסך עכשיו בהוצאות שהיו לו קודם אם הוא שכר דירה(או שאם יש דירה ברשותו הוא יכול להשכיר אותה), שילם ארנונה, חשמל וכיו"ב. וכל זה הוא חוסך וילדייך משלמים מחיר נוסף שבא אדם חדש ולפעמים זה קצת פחות נוח וגם לזה יש מחיר.
מאחר ולמטבע 2 צדדים ולדעתי העולם אינו שחור לבן הרי שהצעתי הינה כדלקמן:
מן הראוי שבן הזוג ישלם שליש מהוצאות הדירה (שכירות וארנונה) ו-20% מהוצאות האוכל, חשמל והטלפון. ומהסיבות הבאות:
1. הוא נהנה וחוסך יותר גם לאחר שמשתתף בשליש מההוצאות
2. אם הוא בן זוג רציני אז שיתחלק וכבר מעכשיו.
בהצלחה

התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL רו"ח אייל אלנתן

שלום רב,
תשובה מלאה מחייבת גם פרטים לגבי ההכנסות שלך ושל בן זוגך, וכן פרטים לגבי ההוצאות האחרות אליהן הוא מחוייב (עבור בנותיו). בכל מקרה מומלץ תחליה לערוך טבלה מסודרת של הוצאות משק הבית כבסיס לחלוקה (מזון ומכולת, חשבונות אחזקת הבית, תקשורת, תחבורה, חינוך, ביטוחים, בריאות וכו'').
אפשריים בגדול שני מודלים לחלוקת ההוצאות:
1. מודל של "משפחה" - על פי מודל זה מחלקים את ההוצאות של כלכלת ואחזקת הבית באופן שווה בין בני הזוג (בכפוף לרמת ההכנסה), ולא בהכרח לפי השימושים של כל אחד. מתאים לזוג שרואה את עצמו בשותפות לטווח ראוך.
2. מודל של "שכר דירה" - הדייר המצטרף משלם על הוצאותיו היחסיות בהוצאות הבית, ועוד סכום המהווה מעין שכ"ד תמורת שהותו בבית.
עליכם להחליט איזה מודל נכון לכם, ובכפוף לרמת הכנסה של כל אחד, ותקציב משק הבית, לערוך חלוקה הוגנת.
אם יש חילוקי דעות, וחשוב לכם לשמור על שלום בית, ניתן להיעזר ביועץ לכלכלת המשפחה בבניית תקציב משפחתי וחלוקה מתאימה של מימונו.
אביגדור שורצשטין - יועץ לכלכלת משפחה

התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL מר אביגדור שורצשטין

[31358]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

החופש כאן והפעילויות לילדים

החופש כאן והפעילויות לילדים אינסופיות: קניונים, הפעלות, בריכה, מסעדות, בגדים, חופשות והיד נטויה....מה עושים ? איך מחלקים את התקציב המשפחתי מבלי להגדיל את האוברדראפט ? מה אומרים לילדים ? האם אוכל לקבל מספר טיפים בנושא ?

ראשית אציין שחשוב להתנהל בקיץ בצורה שקולה כמו בכל עונות השנה...
להלן כמה טיפים להעביר את הקיץ בשלום:
1. הסתכלו באינטרנט על פעילויות חינמיות לילדים (קיימות בשפע).
2. הילדים אוהבים את הטבע, מקומות בהם יכולים להוציא מרץ, להשתולל עם חברים ביופיו של הטבע. (בשבתות אפשר להתארגן ל"פיקניק" ביער, להתנדנד בערסל בין העצים, ולהינות).
3. כשאתם לוקחים את הילד לסופר או לקניות זוהי הזדמנות נפלאה לחנך אותו לצרכנות נבונה , ללמד אותו לקבוע סדרי עדיפויות ולהשוות מחירים, החליטו כי מותר לו לבחור ממתק אחד. לכו לסופר עם רשימה והראו לו כיצד אתם משווים מחירים, אל תראו לילד פזרנות.
4. ככל שילדכם יתבגר תוכלו לחשוף אותו ליותר מושגים מתחום הצרכנות, ניהול התקציב והבנקים, תוכלו להסביר להם את המושגים של תשלום שכר דירה, משכנתא, גז וחשמל, אפשר גם לעודד אותם לחסכון והשקעות באמצעות דמי כיס, קופות חסכון אפילו לעזור להם בפתיחת חשבון הבנק הראשון (בדרך כלל חשבון בנק מסוג חשבון צעיר מתנהל ללא עמלות.
5. בעתות של קשיים כלכליים או רצון לרתום את המשפחה לשינוי הרגלים יש לשתף את הילדים ברמת ההבנה המתאימה להם. כמובן שאין להפחיד אותם שאין כסף לאוכל כי אז יוכלו לפתוח בהרעבה עצמית כדי לעזור לחסכון בבית.
6. חשוב להקנות לילד הרגלי צרכנות נבונה. ללמדו אותם להשוות בין מחירי מוצרים, להקפיד לנהל את התקציב בהגיון הם נוהגים לחקות אותנו לכן הערכים והעמדות אותם ילמדו על כסף ישתקפו בעתיד בניהול משק הבית שלהם ובחייהם כבוגרים צריך ללמד ולעזור לילדים לדחות סיפוקים, ולגרום להם להבין שלא חייבים לקבל באותו רגע את כל מה שהם רוצים.
7. דמי כיס – חינוך נכון לצרכנות נבונה והצבת גבולות ברורים בנוגע לכסף - כשיגמרו דמי הכיס זה הזמן ללמד אותם לדחות סיפוקים . אל תיצרו מערכת הלוואות הדדיות עם הילדים , אם נתתם הלוואה דאגו שתוחזר עד הסוף. גם אם התנהג לא יפה המשיכו לתת לו את דמי הכיס כי כך הם לומדים את משמעות האחריות וקביעת סדרי העדיפויות. למדו אותם לחסוך למען מטרה כשהם רוצים לקנות משבו יקר ערך. חשוב להחליט ולערוך "חוזה" עם הילד מה כוללים דמי הכיס וכדאי ומומלץ לכלול את השימוש במכשיר הסלולאר.
8. מומלץ לעודד ילדים ונוער לעבוד בחופשת הקיץ על מנת להשלים לעצמם דמי כיס למטרות אישיות. מן העבודות שניתן למצוא בייביסיטר, ניקוי מכוניות, אפילו ראיתי בנות עשרה שפתחו קייטנות והפעלות לילדי האמהות העובדות . ע"י עבודה מחוץ לבית יבינו יותר את ערכו של הכסף. לעודד את הילדים לעצמאות כלכלית , שהם יכולים בעצמם לחסוך ואף להשיג יעדים כלכליים וליזום מיזמים כלכליים.

התשובה ניתנה על ידי מומחה KOL גב' מיכל לבב

[17176]     שלח לחבר:     הדפס: הוסף תגובה:

[1]
***
אינדקס מומחים רואה חשבון בוידיאו צ'אט מאמן אישי און ליין מומחים לאסטרולוגיה מומחה לנומורולגיה
קוראת הקלפים און ליין רופאים מומחים בוידיאו צ'אט אורטופד מומחה און ליין נוירולוג בוידיאו צ'אט יעוץ עורך דין ברשת
אתרים משלימים - תקשור נומרולוגיה קלפים - קישורים שימושיים - ספרים ברשת - שותפים - נמורולוגיה - תיכון ובגרויות - תקשור - מומחים - משה שרון | לימודי קבלה